Još jedna uspješna pekmezijada!
Nedjelja, 30 Oktobar 2011 17:15

Danas je održana još jedna tradicionalna manifestacija "Sanička pekmezijada"...

Svoje proizvode je izlagalo oko 50 proizvođača, a posjećenost je bila na doista zavidnom nivou. Posjetiteljima se obratila gđa. Šefika Muratagić, predsjednica udruženja "Ključ budićnosti" i direktorica Centra za lokalni razvoj i dijasporu. Našim pojetiteljima smo prenijeli i poruku našeg uvaženog gospodina Dragutina Smolića, dalmatinskog Saničanina, dokazanog entuzijaste koji je svake godine do sada pratio pekmezijadu i promovirao je širom svijeta. Ove godine iz zdravstvenih razloga nije bio s nama, ali mu se najsrdačnije zahvaljujemo na pozdravima i lijepim željama i poručujemo da iako nije prisutan fizički, mi smo uvijek uz njega i on je uz nas. Dragina karizma je toliko jaka da dopire čak i iz daleke Njemačke :)

Uz bogat kulturno umjetnički program upriličena je i tombola, a nagrade su bile domaći proizvodi izlagača! Enisa je bila sjajan domaćin i uz njen "narodski" humor, sve je bilo puno zabavnije i zanimljivije.

Gostima se obratila i gđa. Šida predsjednica udruženja iz Bugojna sa lijepim željama, riječima pohvale manifestaciji i organizatorima, kao i srdačnim pozdravima svim prisutnim.

Moramo priznati da je organizacija pekmezijade bila doista besprijekorna, i odavno nije bilo više pozitivne energije na jednom mjestu. Još jednom smo sokazali da imamo šta ponuditi kao i da smo dobri domaćini.

Hvala svima koji su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju kao i izlagačima, a osobito se zahvaljujemo onima koji su prevalili dalek put da bi danas bili tu s nama.

Oni koji su propstili pekmezijadu ove godine, imaju priliku da se poprave jer se tradicija nastavlja i svaka naredna može biti samo još bolja i veća.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi