Čistoća je pola zdravlja :)
Srijeda, 16 Novembar 2011 23:06

Savjet MZ Sanica pokrenuo je inicijativu čišćenja područja naše mjesne zajednice. Učešće su uzeli građani Sanice ali i članovi sekcije "Civitas" pri Osnovnoj školi "Sanica" u Sanici.

 

Đaci su očistili cjelokupan dio mjesta oko stambenih zgrada, zgrade MZ, Ambulante i škole te duž cijelog trotoara, dok su se odrasli bazirali na područje oko nekadašnjeg doma, stare pošte te parka. Iako je entuzijazam ljudi za svaku pohvalu žalosna je činjenica da usprkos tome što smo urbana sredina čiji mještani uredno plaćaju komunalne usluge nemamo čistače ulica koji su neophodni "prvom turističkom selu" bivše Jugoslavije iako nam je to čvrsto obećano pred izbore.

Šta je tu je, bitno je da mi imamo jedni druge pa se stoga zahvaljujemo ponajprije gospodinu Pehadžiću , predsjedniku MZ Sanica, kao i gospodinu Konjeviću predsjedniku savjeta MZ Sanica. Zahvaljujemo se i svim ostalim vrijednim učesnicima  i učesnicama u akciji, a posebnu zahvalnost dugujemo našim omladincima iz "Civitas-a" kao i direktorici osnovne škole gospođici Šulić koja je sa svojim širokopoglednim pristupom pravo osvježenje u ovoj ustanovi.

Iskreno se nadamo da će ovo biti podstrek za nove i još produktivnije aktivnosti jer nam i više nego trebaju.

J.A.

 

 


 

 


 

 

Komentari 

 
0 #2 Jasmina Alagic 2011-11-19 19:49
Citat t:
Puno hvala i tebi sto si javila! :)
Drago mi je dobiti malo novosti iz predivne Sanice. Cuvaj te je!


Nema na čemu draga!!! Nadam se da ćmo uskoro imati još lijepih vijesti, radimo na tome! Kad ćemo te vidjeti u Sanici??
Pozdrav tebi i tvojima :)
Citat
 
 
+1 #1 t 2011-11-17 23:17
Puno hvala i tebi sto si javila! :)
Drago mi je dobiti malo novosti iz predivne Sanice. Cuvaj te je!
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi