MZ Sanica
Ponedjeljak, 04 Juni 2012 21:12

Danas je na inicijativu Savjeta MZ Sanica održan sastanak  s Općinskim načelnikom, direktorom Ju Stambeno komunalnog fonda te sa predstavnicima službe za geodetske poslove i katastar i civilne zaštite u Općini Ključ.

Članovi Savjeta MZ definisali su određene probleme u MZ Sanica kojih ima poprilično i pokušali zajednički sa gore navedenim službama iznaći rješenja za iste.

Također smo naglasili da je velik problem bio i taj što na naše dopise ili predugo čekamo odgovor ili ga ne dobivamo nikako, pa stoga i inicijativa za ovaj sastanak. Općinski načelnik je reagirao te je naložio predstavnicima određenih službi da ažurnije pristupaju radu. 

Razgovaralo se o sljedećem:

- Problemi poplave koje su sve učestalije i nanose velike materijalne štete, a razlog je ljudski faktor

- zatim sve češća pojava da ljudi čija imovina međi s državnom bespravno uzurpiraju društvenu imoinu protuzakonito je prisvajajući.

- problem kućice na izvoru Sanice - ista je od jedne Danske općine poklonjena Općini Ključ kao donacija za doček organiziranih grupa posjetilaca, prije svega učenika. Prodajom parcele u blizini  izvora sanice, sadašnji vlasnik je protuzakonito prisvojio istu iako ona nije bila predmet prodaje. Dakle , donirana kuća je montažni objekat, i kao takva nije uplanjena, a samim tim nije ni predmet prodaje. Još je analiza u toku da li je uopšte postavljena na gore navedenoj parceli ili na dijelu zemljišta na koje koncesiju ima Općina Bosanski Petrovac.

- Sljedeći problem o kome se razgovaralo bilo je zagađivanje Saničke rijeke protuzakonitim odlaganjem otpada kao i bespravnim provođenjem kanalizacija u male riječice

. na tapeti je bio i problem pasa lutalica

- zatim transparentnost rada Stambeno komunalnog Fonda, zahtijevana je  bolja suradnja sa savjetom MZ Sanica, jer su oni ti u koga su uprte oči građana po svim pitanjima.

- Također je bilo  riječi o tome da organizacija bilo kakvih manifestacija ne dolazi u obzir bez da se prije toga ne obavijesti savjet MZ i dostavi protokol. To važi sa sve skupove i manifestacije, također i vjerske (Bajram, Pertovdan, koride, turniri..),to će samo doprinijeti još kvalitetnijem radu u korist svih naših građana.

- Jedna od tema bila je i rasvjeta u povratničkim naseljima, kao i sanacija sanduka gdje se nalazi strujni priključak za reflektore na igralištu.

- Reorganizacija pijace je također bila na dnevnom redu , dok se poseban akcenat stavio na to da uopšte nemamo uposlenika za održavanje javnih površina.

 

Načelnik je izrazio razumijevanje za naše probleme, te je nadležnim službama dao zadatak da obiđu teren do ovog nadolazećeg petka, a za ponedjeljak je već ugovoren novi radni sastanak u Sanici uistom sastavu. 

.  

 

 

Komentari 

 
0 #8 Bećirbegović Dženan 2013-01-04 02:55
hmmm. šta bi sa izvještajem?! zašto već pola godine nema nikakvih novosti?

pozzzzz
Citat
 
 
0 #7 Jasmina Alagic 2012-06-08 08:50
napisacu sce detaljnije u ponedjeljak dok se sve sumira ;)
Citat
 
 
0 #6 Bećirbegović Dženan 2012-06-07 22:56
i, đe gori(sto bi Grole rekao)?
Citat
 
 
0 #5 Jasmina Alagic 2012-06-07 21:17
Ekipa bila danas na terenu!
Citat
 
 
0 #4 Jasmina Alagic 2012-06-06 20:15
;)
Citat
 
 
+1 #3 Bećirbegović Dženan 2012-06-06 13:48
znam da nije nerjesivo. stvar je samo dobre volje, truda i naravno rada - sto ste s ovom akcijom i pokazali. bice interesantno pratiti daljna razvijanja.

Jasmina, mnogo ti hvala na informacijama i svakako na zalaganju za "Uspavanu Ljepoticu"! puno pozdrava! ;-)
Citat
 
 
0 #2 Jasmina Alagic 2012-06-05 13:08
Bilo je svakako, no sad se najprije mora detaljno analizirati situacija na terenu, a onda ćemo ponovo svi sjesti i vidjeti koja su to najbolja rješenja. Nisu ovo nerješivi problemi, uz malo truda biće sve ok. U svakom slučaju o svim aktivnostima bićete obaviiješteni na ovoj stranici. Dženo veliki pozdrav!
Citat
 
 
0 #1 Bećirbegović Dženan 2012-06-05 01:31
jako interesantno i za svaku pohvalu. napokon su se pokrenula neka jako vazna pitanja. da li je bilo i konkretnih prijedloga za rjesavanje navedenih problema?
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi