Roditeljski sastanak
Nedjelja, 22 Mart 2009 19:45
Jucer je u Sanici odrzan zajednicki roditeljski sastanak za sva odjeljenja O.S. "Sanica" u Sanici kao i za podrucne skole Biljani i Donja Sanica.
Dnevni red roditeljskog sastanka bio je izvjestaj o uspjehu ucenika koji je pokazao da su nasi djaci ispunili ocekivanja.
Pohvaljena je i ucenica Ena Medic za osvojeno trece mjesto na opcinskom takmicenju, cime se plasirala dalje za kantonalno takmicenje iz matematike.
Direktor skole gosp. Ferid Harambasic je istaknuo da su svi uposlenici nase skole otvoreni za suradnju te je pozvao sve roditelje i gradjane da se aktivno ukljuce kako bi maksimalno doprinijeli boljem i kvalitetnijem obrazovanju nasih najmladjih medju kojima se kriju brojni talenti u najrazlicitijim segmentima.
Nasi ucenici su takodjer pohvaljeni za izrazitu ali ne nametnutu disciplinu jer smo jedna od najciscih skola, sto nije promaklo ni ostrom oku generala Cuskica prilikom jedne posjete Sanici.
Vazno je napomenuti da su istaknuti i donatori koji svake godine nesebicno ulazu u znanje najmladjih tako da ce svi oni na dan skole dobiti urucene zahvalnice. Medju donacijama je i tehnicka oprema projektor, laptop, racunari u vrijednosti od 10.000 KM,  Takodjer kao i svake godine i ove godine Gdjica Harambasic iz Kanade velikodusno nahrani brojne malisane sto i za nezaposlene roditelje predstavlja veliko olaksanje, jer iz licnog iskustva znam kolika je briga danas pobrinuti se da djeca ne budu gladna.
Ovom velikodusnom cinu pridruzili su se i nasi hadzi Musa Kuburas i hadzi Salih Djevad Keranovic koji su takodjer dali novcanu donaciju za po deset obroka dnevno. Takodjer su i nasi nastavnici imajuci u vidi ovo tesko stanje odlucili da svaki od njih bude donator svakog mjeseca za po jednog ucenika. Tako da sad od 290 djaka koliko broji nasa skola sa podruznicama njih 89 ima pravo na besplatan sendvic, a da se u nasoj skoli demokratija pocela napokon shvatati ozbiljno, svaki mjesec djaci odlucuju sami koji ce od njih dobiti besplatni sendvic za taj period.
Da se stanje u nasoj skoli radikalno mijenja na bolje pokazuje i to da je jucer odrzano i predavanje o nasilju medju djacima. Nazalost to je u vecim gradovima uzelo maha, i mi se mozemo pohvaliti da jos uvijek nemamo taj problem, ali je dobro da se roditelji blagovremeno educiraju.
Nakon toga je uslijedio bogat kulturno zabavni program pripremljen od svih uzrasta. Jucerasnji nastup je zaista jos jednom pokazao da se tu kriju brojni talenti kako u nasem folklornom ansamblu gdje su se posebno istakli malisani iz Biljani, tako i u dramskoj sekciji sa Amarom Karadzicem (Tidin), plesnoj grupi i meni kao nekadasnjoj
"jazz dance" ritmicarki nije promakao neosporan talenat i karizma male Hane Hrnjic koji zasluzuju da budu pohvaljeni. Hana je inace za svoje mlade godine i vrstan karatista i trenutno nosi plavi pojas. 
Bilo je zaista opustajuce, ali nimalo monotono uzivati u djecijoj igri i pjesmi, a posebno me razveselilo da je pored svih roditelja bilo i onih cija djeca nisu tu ili nemaju nikako djecu, ali je njihov dolazak znacio veliku podrsku. Jedan od takvih sugradjana je i nas cijenjeni Humo i ovom prilikom mu se od srca zahvaljujemo na ovakvoj jednoj gesti.
Eto toliko o desavanjima jucerasnjeg dana u Sanici, do novog javljanja
lijep pozdrav